Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

A97d96a33m 75V76l95č30e21k

23. 1. 2022 10:00

No, řekl bych, že mé hledání je u konce. Našel jsem vyjádření samotného výrobce jednoho z léků obsahujících ivermectin (Merck, vyrábějící Stromectol), ve kterém se dočtete, že léčba COVIDu ivermectinem nemá žádný relevantní vědecký podklad. Dále viz https://www.merck.com/news/merck-statement-on-ivermectin-use-during-the-covid-19-pandemic/

No scientific basis for a potential therapeutic effect against COVID-19 from pre-clinical studies;

No meaningful evidence for clinical activity or clinical efficacy in patients with COVID-19 disease, and;

A concerning lack of safety data in the majority of studies.

2 0
možnosti
KK

Aha, tak proto ho zkoumali v nemocnici v Brne.

0 3
možnosti
AV

A32d53a16m 13V43l97č19e52k

23. 1. 2022 9:36

Dobrý den, zajímalo by mě, kolik byl celkový počet respondentů? Nebo jsem to někde v článku přehlédl? A dále - jakými metodami jste respondenty "vybírala"? Jinak děkuju za relativně zajímavý článek k tématu.

4 0
možnosti
Foto

Dobrý den, respondentů bylo 901, osloveni byli lidé zejména na sociálních sítích, ať už ti, kteří jsou pro opatřetí, tak ti z druhého protipólu. Provozovatel stránek vyplnto pak můj dotazník poslal mailem všem lidem, kteří mají zájem o dotazníky, čímž jsem získala rozličné respondenty z různých sociálních skupin. Staršá vějiviz skupinu jsem hledala na chatech pro seniory.

0 0
možnosti
Foto

Pokud chce někdo psát objektivní článek o ivermectinu, neměl by stavět na výrocích nějakého pana FLÁKANCE, nebo na novinových článcích, ale měl by si nastudovat odbornou literaturu. Pak by ovšem autorka článku věděla, že ivermectin se od roku 1987 v humánní medicíně uplatnil prostřednictvím distribuce téměř 4 miliard dávek (!) v rámci kampaní veřejného zdraví. A nemohla by pak strašit čtenáře tvrzením, že „ivermectin způsobuje mužskou neplodnost“. Copak by vůbec mohl SÚKL obejít Evropskou agenturu pro léčivé přípravky (EMA) a registrovat u nás v srpnu loňského roku lék Ivermectin Exeltis 3 mg tbl (blis.Al/Al) 1x10 ks, který způsobuje (podle autorky článku) mužskou neplodnost ??

Ve skutečnosti článek z odborného periodika, údajně pojednávající o „mužské neplodnosti“, na který autorka uvedla odkaz, pojednává o interakci ivermectinu s inhibitorem P-glykoproteinu (verapamil) nikoli u lidí, ale u potkanů! Jak se tedy ukazuje, autorka článku není příznivkyní investikativní publicistiky, ale spíše milovnicí konspiračních teorií, podle nichž Světová zdravotnická organizace (WHO) miliardami rozdávaných tablet ivermectinu hodlá v Africe omezit tamní porodnost, tedy se, jak říkají někteří konspirátoři, zasadí o to, aby se konečně už „černoušci nemnožili jako potkani“.

13 8
možnosti
Foto

Ano, lék byl registrován, ale ne jako lék na covid-19

1 0
možnosti
KS

A správný přesvědčenec Vám řekne, že jste si to vymyslel nebo jen že nemáte pravdu. Tečka.

0 0
možnosti
KK

Ten lék je i pro lidi. Jen pod jiným názvem. Najděte si to třeba na wiki.

Jinak v tom co jste vyplodila je plno blbostí.

10 2
možnosti
VV

Jiste, acylpirin je take aspirin jen pod jinym nazvem.

0 0
možnosti
Foto

J61a88n 47Š69i83k

23. 1. 2022 7:33

Ivermectinem se u nás opravdu léčí i lidí. Stačí se podívat na příbalový leták. Je přímo na oficiálních stránkách SUKL. Jen pochybuji, že ho místní znalci videí trestně stíhané Pekové, mimochodem ve stejné kauze jako lobista Janoušek, četli. Není totiž určen k léčbě virových infekcí jako Covid, ale k léčbě střevních infekcí, parazitů ve střevech a svrabu. Takže se neočkujte a berte Ivermectin. Když nic jiného, zbavíte se svrabu. Hezký den

4 10
možnosti
Foto

Zajímalo by mne, proč s takovou úporností ignorujete fakta a tak sprostě lžete.

Máte na tom snad nějaký osobní zájem? Anebo se jen vezete na vlně všeobecné hlouposti a ignorace?

A ta poznámka s doktorkou Pekovou z vás menšího ignoranta opravdu neudělá. Možná někdy pochopíte rozdíl mezi obviněním a odsouzením.

Ivermectin Tablet USP IverJohn-6 tbl. 100x6 mg

Ministerstvo zdravotníctva vydalo 19. februára 2021 povolenie na terapeutické použitie neregistrovaného lieku Ivermectin Tablet USP IverJohn-6 tbl. 100x6 mg s indikáciou !!prevencia a liečba ochorenia COVID-19!! na 20 000 kusov.

Ivermex tbl. 4x3 mg

Ministerstvo zdravotníctva vydalo 19. februára 2021 povolenie na terapeutické použitie neregistrovaného lieku Ivermex tbl. 4x3 mg s indikáciou !!prevencia a liečba ochorenia COVID-19!! na 30 000 kusov. Na Slovensku by mohlo byť navezených 8 930 balení budúci týždeň.

Ale je možné, že na Ministerstvu zdravotnicctí by se měli příště zeptat vás, na odborný názor.

7 3
možnosti
Foto

I u nás po dlouhé době, ač se o tom moc nemluví, ivermectin v tabletách Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) pro užití v humánní medicíně 3. 8. 2021 registroval. Konkrétně se jedná o Ivermectin Exeltis 3 mg tbl (blis.Al/Al) 1x10 ks, doba použitelnosti 3 roky. Je určen k léčbě střevní strongyloidózy, kterou způsobuje háďátko střevní, mikrofilaremie u pacientů s filariázou mízních uzlin, kterou způsobuje vlasovec mízní, ale i svrabu, onemocnění způsobeného kožními roztoči. Případné nežádoucí účinky ivermectinu souvisí s parazitární náloží, přičemž jsou většinou mírné a dočasné, avšak jejich závažnost se může zvýšit u pacientů infikovaných více než jedním parazitem, zejména v případě Loa loa, což je vlasovec oční, v naší populaci se prakticky nevyskytující.

12 0
možnosti
Foto

J98a71n 11Š58i91k

23. 1. 2022 7:38

Dobrý den, ve stejný čas jsme psali podobný příspévek. Jen Vy více odborně a byl jste o 3 minuty rychlejší. Ještě možná bych dodal, že v Indii lidé více trpí na parazity tam může tento lék pomocí, protože při vyloučení červů z organismu dojde ke zlepšení imunity.

1 0
možnosti
LM

Tak dala jste si s tím práci. Upřímně nechápu proč.

Hned první větou podsouváte informaci, že ivermektin je veterinární léčivo. Ale určitě sama dobře víte, že je to také lék řádně schválený pro humánní medicínu (snad od roku 1987) a léčily se sním už stovky miliónů lidí. Vedlejší účinky má každý řádně schválený lék, od toho je ten řádný schvalovací mnohaletý proces. Pokud se v delším časovém horizontu projeví nějaké další závažné nedostatky, léky se stahují - a takové případy tady již byly. Ale ivermektin se používá už více než 30 let a nic závažného se neobjevilo...

Píšete, že jste shromáždila "fakta", kvůli kterým se už Ivermectin v léčbě covidu prakticky nedoporučuje. A ta "fakta" jste našla zejména v Českém rozhlase, České televizi, u Iniciativy Sníh, na Seznam zprávy a iDnes - tedy fakticky v médiích, která celou dobu jedou babišovsko - vojtěchovskou propagandu, prosévají a upravují zprávy tak, že protinázory se buďto nezveřejňují, nebo se z nich vytáhne ta největší blbost a na ní se "ukáže", jak jsou ti antivaxeři hloupí...

Dobře, zkuste si třeba dát tu práci a zjistit, jak je to s používáním ivermektinu v Indii - nakolik pomohl při léčbě covidu a nakolik lidem uškodil. Máte tam více než dvakrát větší vzorek lidí než v EU.

A zkuste se zamyslet, jak asi probíhal schvalovací proces ivermektinu a vakcíny od Pfizeru (schválena za 108 dní) a jak jsou u obou přípravků podchyceny vedlejší účinky...

A možná by stálo za to zapátrat, jaké je složení ivermektinu (za několik stovek Kč) a toho nového skvělého léku od Pfizeru (údajně za několik tisíc) - tady nechci nic podsouvat, jen by mě to opravdu zajímalo.

26 5
možnosti
Foto

Ten Ivermectin v Indii je celkem zajímavé téma.

O kolik se změnila celková úmrtnost (bez ohledu na příčinu) tam, kde jej použili a tam kde ne? S příčinami se dá dost čarovat, celkový počet zemřelých si ale státy většinou hlídají lépe.

0 0
možnosti
Foto

"Ministerstvo zdravotníctva dostalo požiadavku na schválenie používania Iveremectinu. Marek Krajčí povolil jeho používanie. Viaceré štúdie uvádzajú, že napomáha pri liečbe proti ochoreniu Covid - 19.

O tom, že budú žiadať schválenie používania lieku informoval pred niekoľkými dňami aj profesor Jarčuška. Na Ministerstvo zdravotníctva bola 26. januára doručená žiadosť hlavného odborníka pre infektológiu profesora Ivana Schrétera o skupinové povolenie neregistrovaného lieku Ivermectin

Ministerstvo zdravotníctva vydalo povolenie terapeutického použitia neregistrovaného lieku Ivermectin pre potreby zdravotníckych zariadení.

​Ako uvádza v stanovisku ministerstvo zdravotníctva používanie lieku je schválené zatiaľ na polroka. "Hlavnou indikáciou Ivermectinu je profylaxia a liečba pacientov s COVID-19. Liek bude dostupný okrem nemocníc aj v lekárňach na lekársky predpis," píše sa v stanovisku. Ivermectin je antiparazitikum, ktoré má aj veľmi silné antivírusové a protizápalové vlastnosti pri COVID-19. Podporuje to narastajúci počet štúdií, ktoré poukazujú na jeho účinnosť nielen v rámci in-vitro a zvieracích modelov, ale aj v mnohých klinických podania z centier a krajín z celého sveta. Liek sa bude podávať ako súčasť ďalšej liečby. Je už registrovaný vo viacerých krajinách, napríklad vo Francúzsku, USA, Švédsku a Nórsku."

Protože další studie neprokázaly významný vliv léku, povolení použití po 6 měsících nebylo prodlouženo.

2 0
možnosti
ČP

Dělal co mohl v době, kdy každý, i Vy osobně, věděl o viru velký p.r.d.

A vy v tom pokračujete...

1 1
možnosti
ČP

To patřilo panu Bártovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4247x
Jsem učitelka a výtvarná umělkyně. Mám ráda humor, píši fejetony, povídky a příběhy ze života. V poslední době píšu také o závažnějších tématech, jako jsou dezinformace, hoaxy a hlavně jejich příčiny. Velmi mě trápí současná situace - vzrůstající agrese lidí vůči zdravotníkům, přátelé, kteří se zamotali do sítě konspirací a nedokážou se z ní dostat ven... V mých článcích můžete očekávat srovnání aktuálních událostí s historií, často vycházím i z průzkumů veřejného mínění nebo oficiálních statistik.

Seznam rubrik